Over Aan Boord

Na 25 jaar in de gezondheidszorg, welzijn en dienstverlening als verpleegkundige, sociotherapeut, trainer en coach te hebben gewerkt en dit altijd met veel plezier en betrokkenheid te hebben  gedaan, wilde ik het roer een om.

In 2017 heb ik besloten om de fulltime jaaropleiding tot ambachtelijk botenbouwer bij Ambachtelijk Botenbouw Centrum Amersfoort te gaan volgen. Na goed overleg met mijn vorige werkgever stichting de Basis en geïnspireerd door mijn partner heb ik de stoute schoenen aan getrokken. Tijdens mijn zoektocht kwam ik er meer en meer achter dat ik wat met mijn creativiteit wil, dat ik met concrete letterlijk tastbare resultaten aan het werk wil en mijn liefde voor zeilboten wil bevestigen. En welk materiaal is nu mooier dan hout? Hout is te vormen, bied stevigheid waar nodig en breekt wanneer je het onzorgvuldig behandeld of verwaarloosd. Hout kan je een dak boven je hoofd geven, of warmte bij het vuur. Genoeg symboliek dus.

Mijn ambitie is om de ervaring, deskundigheid en kwaliteiten die ik de afgelopen jaren als hulpverlener en trainer op heb mogen doen, samen te voegen met de ervaring en kunde die de opleiding mij hebben gegeven. 

Opleiding geven aan mensen die ook de (basis)houtwerking vaardigheden onder de knie willen krijgen, mensen begeleiding die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben en zelf klussen aannemen in huizen, boten of anders.

Kan ik het? 

Ik denk het wel, want ik heb het nog nooit gedaan. – P.Langkous